GrønlandsBANKENs Erhvervsfonds Iværksætterpris 2023
25. oktober 2023

 

GrønlandsBANKENs Erhvervsfonds Iværksætterpris 2023

GrønlandsBANKENs Erhvervsfond har overrakt fondens iværksætterpris til INUACARE ApS v/Pipaluk Nielsen og Anne Mette Koustrup Nielsen, Qaqortoq.

Erhvervsfonden har i en årrække uddelt sin iværksætterpris til personer eller virksomheder, som i løbet af sit virke har vist særlig handlekraft, engagement og bemærkelsesværdigt initiativ – og der har gennem tiden været modtagere af prisen fra forskellige dele af Grønland og fra forskellige erhvervsområder.

Erhvervsfondens bestyrelse har valgt at tildele Iværksætterprisen 2023 til INUACARE ApS v/ Pipaluk Nielsen og Anne Mette Koustrup Nielsen, Qaqortoq.

Med tildelingen af prisen følger en pengegave på kr. 25.000.

Formanden for GrønlandsBANKENs Erhvervsfond, Kristian Lennert begrunder kåringen:

Pipaluk og Anne Mette har med deres virksomhed INUACARE formået at skabe et grønlandsk hudpleje brand, der bygger på arktiske planter og urter, der håndplukkes i de grønlandske fjelde og derefter bearbejdes i eget laboratorie.

Historien om INUACARE viser iværksættertiltag, hvor virksomheden sætter fokus på bæredygtighed både hvad angår indsamling af planter og urter i naturen og i udviklingen af emballageprodukter i form af flasker af genbrugsplast, æsker og labels i genanvendte fibre.

Virksomheden ønsker til stadighed at udfordre og udvikle hudplejeindustrien ved at kortlægge viden om planternes gavnlige effekt i hudplejeprodukter, for derved at få en bredere viden om potentialet.

Siden familievirksomhedens opstart i 2014 er der sket en stor udvikling og Pipaluk og Anne Mette har bevist, at de er dygtige iværksættere, der udviser stor kreativitet i forhold til udvikling, markedsføring og med at finde nye salgskanaler.

INUACARE tjener til inspiration for andre iværksættere i Grønland, og med Erhvervsfondens iværksætterpris 2023 ønsker vi at give en opmuntring til at fortsætte det gode arbejde med at søge nye veje og forsøge at komme videre ud i verden med deres produkter.

Prisen blev overrakt af GrønlandsBANKENs direktør, Martin Kviesgaard på vegne af GrønlandsBANKENs Erhvervsfonds formand, Kristian Lennert.

 

Yderligere oplysninger kan fås hos: Bestyrelsesformand Kristian Lennert, mobil 55 83 84.


Tilbage
70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;