Iværksætter

GrønlandsBANKENs erhvervsafdeling kan hjælpe dig med alt lige fra rådgivning, mens du udvikler på din forretningsplan, til lån, betalingsgarantier og andre former for finansiering.

Men hvordan forbereder du dig bedst muligt til mødet i banken, og hvad kan du forvente af vores samtale?

Du behøver ikke kunne svare på alle vores spørgsmål første gang, vi møder dig. Men drømmer du om at starte din egen virksomhed, er det er vigtigt, at du arbejder med følgende fem punkter:

 1. Forretningsplan

  Hvad vil du gerne sælge og til hvem? Hvilket marked og potentiale er det, du har opdaget? 
  For at få succes som iværksætter kræver det en strategi, der kan overbevise eventuelle investorer om dine planer. På Nalik.gl finder du en skabelon, der hjælper dig med at sætte ord på din forretningsplan.

 2. Virksomhedstype

  Skal din forretning være en enkeltmandsvirksomhed, et interessentskab (I/S), et anpartsselskab (Aps) eller et aktieselskab (A/S)? 
  Der er forskellige fordele alt efter, hvad du ønsker dig for din virksomhed. Fælles for alle virksomhedstyperne er, at du skal oprette et CVR-nummer hos Grønlands Erhvervsregister.

 3. Budget og kontrakter

  For at tjene penge skal man først bruge penge. Det dilemma vil du hurtigt løbe ind i som iværksætter. Og for at få finansiering fra GrønlandsBANKEN skal du typisk også både bruge et budget lavet af en revisor og kontrakter udarbejdet af en advokat. 
  Har du ikke selv pengene til at komme i gang, kan du ansøge Selvstyret om et klippekort til professionel konsulentbistand. 
  Du kan læse mere om Selvstyrets klippekort og hente ansøgningsskemaet på Nalik.gl.

 4. Skat

  Hvad er A-skat i modsætning til B-skat? Og hvad er fristerne for henholdsvis at indberette og betale dem? 
  Der er rigtig mange vigtige regler og tidsfrister at holde styr på, når man starter ny virksomhed. Heldigvis er der hjælp og vejledning at hente hos en professionel revisor og på bl.a. Skattestyrelsens hjemmeside.

 5. Selvfinansiering og sikkerheder

  Er din forretningsplan holdbar, har du sparet op til at starte, og ligger du selv et indskud, har du større chance for at få lån og kreditter i GrønlandsBANKEN. 
  Det samme gælder, hvis du har mulighed for at stille økonomisk sikkerhed med fx din bolig, bil eller båd, eller hvis du kan finde samarbejdspartnere, der med deres betalingsevne vil kautionere for din idé. 
  Selvfinansiering og sikkerheder giver banken et bedre beslutningsgrundlag. Og samtidig er det et stærkt tegn på din vilje og dine evner som iværksætter.

Læs mere om iværksætteri på:

» www.nalik.gl

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;