Ny i Grønland

GrønlandsBANKEN – Det helt rigtige karrierevalg

Søger du nye udfordringer i en bank, der arbejder for hele Grønland?
Et job i GrønlandsBANKEN er et godt sted at forme din professionelle fremtid.

700

I GrønlandsBANKEN bliver du ikke bare medarbejder i en bank. Du bliver en del af en bank, der er til gavn for hele Grønland.


Som en nytænkende virksomhed, der ikke blot oppebærer, men udvikler det grønlandske samfund og tager ansvar er vi det helt rigtige sted, både for dig der har været i banksektoren før, og dig som ikke har. 
 

Vi er samarbejdspartneren, der er med til at give kundernes hverdag værdi og gøre deres drømme til virkelighed – til gavn for Grønland.  

Vi er bevidste om vores rolle, både pga. vores størrelse, men i lige så høj grad, fordi vi ved, at alle har en rolle og en plads, når samfundet skal løftes – uanset om man er stor eller lille. 

Se alle vores ledige stillinger her: GrønlandsBANKEN - Ledige stillinger (easycruit.com) 

Søger du uopfordret kan du gøre det her: GrønlandsBANKEN - uopfordret ansøgning (easycruit.com)


Ny i Grønland:

 

At bo og arbejde i Grønland er en storslået oplevelse for livet.  
Ikke bare for dig, men for hele familien. Et samfund, en kultur og en natur, der går lige i sjælen. 

Du og din familie har sikkert mange spørgsmål og tanker om, hvad det betyder at bosætte sig i Grønland.  
Derfor vil vi gerne give jer et lille indblik i den grønlandske hverdag.

Bolig og rejse

Rejser mellem Danmark og Grønland foregår via København til Kangerlussuaq og videre til destinationsbyen. I 2024 åbner atlantlufthavnen i Nuuk, der giver mulighed for direkte afgang mellem Nuuk og København. Der vil forventeligt være en tidsbesparelse på minimum 3 timer hver vej.

300

Boligerne består af rækkehuse, boligblokke og selvstædige huse.

Boligstandarden i Grønland spænder over små træhuse, tressernes betonbyggeri og moderne boligblokke. GrønlandsBANKEN råder over en række moderne personaleboliger i forskellige størrelser. Det er også muligt at leje en bolig på det private lejeboligmarked, som dog må forventes at have en væsentlig højere husleje end bankens personaleboligerne. 

 

300
Folkeskolen i Grønland går fra 1. klasse til 10. klasse.

Der er folkeskoler i alle de byer, hvor GrønlandsBANKEN har filialer. I Nuuk finder du desuden en friskole , hvor banken er medejer, og kan derfor tilbyde, at medarbejderes børn får forrang. Læs mere om Nuuk Internationale Friskole her 

Der er gymnasier i Nuuk, Aasiaat, Qaqortoq og Sisimiut, hvor man kan tage en studentereksamen på 2, 3 eller 4 år. I daglig tale kalder man gymnasium GUX. GUX er åben for alle, der på ansøgningstidspunktet har fast bopæl i Grønland.

Transport og infrasturktur

300
Imellem byerne i Grønland foregår transport med fly eller skib 

Infrastrukturen i Grønland er anderledes end i Danmark, da der ikke findes veje mellem de enkelte byer. Man flyver eller sejler for at komme frem. 

I de større byer er der lokale bybusser, men afstandene er sjældent større, end at man kan gå eller cykle. I byer som Nuuk, Ilulissat og Sisimiut er der desuden mulighed for at tage en taxa til ca. samme pris som i Danmark.


Børnehavebørn i Grønland bruger ofte meget tid i naturen.

Der er både offentlige og private daginstitutioner, hvor der tales dansk og grønlandsk. Der er ofte ventetid til en plads i det offentlige, og derfor benytter en del sig af privat dagpleje den første tid.  

Der kan være svingene kvalitet ift. de offentlige daginstitutioner, så vi anbefaler, at man snakker med kollegaer og venner om, hvilke der er de bedste.

300 
Slædehunde er lovlige på østkysten og på vestkysten nord for polarcirklen. 
Andre hunderacer er kun lovlige i Sydgrønland, og syd for polarcirklen i Vestgrønland.
Katte er lovlige overalt, efter aftale med den enkelte kommune. 

Hund og kat

Skal du bo nord for polarcirklen i for eksempel Sisimiut, Aasiaat eller Ilulissat, er det ikke tilladt at have hund. Det skyldes, at der i disse to områder findes slædehunde som ifølge loven ikke må blandes med andre hunderacer. 

I de øvrige byer er det tilladt at have hunde og katte, hvis boligforholdene tillader det.  

I GrønlandsBANKENS personaleboliger må du gerne holde hund og kat. Skal du derimod ikke bo i en af bankens boliger er det en god idé at tale med kommunen eller boligselskabet i den pågældende by om, hvorvidt du må holde husdyr. 

Ønsker du at medbringe hunde eller katte, skal du under alle omstændigheder kontakte kommunen i god tid for at få en tilladelse. Bemærk, at dyrene skal være steriliserede og være vaccinerede for en række sygdomme før de må tages med ind i landet.

300
Der er hospitaler i de større byer. På billedet ses Dronning Ingrids Hospital i Nuuk.

Al offentlig læge- og tandlægehjælp er gratis i Grønland. Det gælder også receptpligtig medicin. Der er ingen praktiserende læger i Grønland, så du kan ikke få lægebesøg i hjemmet. I stedet konsulterer man lægeklinikken på det lokale sygehus. 

Ved større og mere alvorlige sygdomme er det muligt at blive overført til Danmark til behandling. Som ansat i GrønlandsBANKEN, er du dækket af en sundhedsforsikring, der kan give dig ret til behandling i Danmark. 

300
Der er gode indkøbsmuligheder. I byerne er de største supermarkeder, 
som hedder Brugseni og Pisiffik.

I de grønlandske byer er der større supermarkeder, som stort set fører de samme varer, som i Danmark.
Prisniveauet er anderledes end i Danmark, da der eksempelvis f.eks. er pålagt større afgifter på sodavand, alkohol og tobaksvarer. Grøntsager er generelt dyrere end i Danmark, mens kød og fisk er billigere.

Er man interesseret i at få friske råvarer, som fx fisk, fugle og rensdyr i sæson kan man besøge Brættet. Her er priserne meget rimelige, da man som forbruger køber direkte af de lokale fiskere og fangere.

Fritid og frivilligt arbejde

90 % af det der findes i Danmark, findes også i Grønland. Det er de sidste 10 %, der gør Grønland unik. De storslåede naturoplevelser, den grønlandske kultur og historie, og de enestående muligheder for jagt, fiskeri og skisport. 

Der er et rigt liv i diverse idrætsforeninger og mange forskellige kulturtilbud i de enkelte byer. I Nuuk finder du desuden svømmehal, fitnesscenter, golf, biograf, ridning og kulturcenter.

300
Svømmehallen Malik er en af de kulturtilbud som ligger i Nuuk. Malik betyder
bølge og henviser til formen på svømmehallens bygning. 

Der er gode muligheder for at lave frivilligt arbejde i Grønland, og banken honorerer dette med betaling af arbejdstiden med op til 37,5 time om året. Læs mere om vores CSR-arbejde her

300
Internet og mobilabonnement skal bestilles hos Grønlands nationale udbyder af telefoni; Tusass.

Mobil og internet

Grønlands nationale udbyder af telefoni og internet hedder Tusass.  
Ligesom i Danmark køber kan man et mobil- og internetabonnement.  

Enkelte mobilabonnementer giver mulighed for at ringe til udlandet (herunder Danmark) til samme pris som internt i Grønland. Internetpakker kan fås op til 80/20 Mbit. 

Tusass står desuden for transport og distribution af pakker og breve i hele landet.

Internet og mobilabonnement skal bestilles hos Grønlands nationale udbyder af telefoni; Tusass.  

300

Skatteforhold

Grønland har en flad skat for alle. Den varierer imellem 42 og 44 % afhængig af, hvilken kommune du er bosat i. Læs mere på den grønlandske skattestyrelses hjemmeside www.aka.gl, hvor du også finder en vejledning for tilflyttere.

Har du ikke fået svar på alle dine spørgsmål er du velkommen til at kontakte til HR-chef Patricia Lund Olsen på +299 347804, eller HR-konsulent Louise Bro Davidsen på +299 347805.

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;