GrønlandsBANKEN styrker sikkerhed mod svindel
02. juni 2021

GrønlandsBANKEN følger trop med andre banker i Rigsfællesskabet og stopper for privatkunders mulighed for straks- og sammedagsoverførsler. Samtidig sættes et maks-loft på 25.000 kroner for overførsler mellem privatkunder. Hermed har banken taget endnu et initiativ i kampen mod svindel.

Svindel via mail og telefonopkald er tiltagende og GrønlandsBANKENs administrationsdirektør, Carsten Th. Pedersen ser stoppet for straks- og sammedagsoverførsler som en del af udviklingen i bekæmpelsen af svindel.  

  • Vi oplever at flere forsøges franarret deres penge via mail eller telefon, også kaldt phishing og vishing. Vi har valgt at stoppe for straks- og sammedagsoverførsler for at passe på vores kunder. Særligt de ældre i samfundet er udsat, da svindlerne går målrettet efter disse. Ved at stoppe for denne type af overførsler, gældende for privatkunder, kan vi dæmme op for og begrænse svindlernes handlerum.

Initiativet omfatter kun straks- og sammedagsoverførsler, der går til kunder i andre pengeinstitutter. En overførsel mellem kunder i GrønlandsBANKEN vil altid virke som en straksoverførsel.

Loft på 25.000 kr. for overførsler til 3. mand 

Udover et stop for straks- og sammedagsoverførsler, sætter banken et loft for overførsler på 25.000 kr. til tredjemand mellem privatkunder. Med disse tiltag kan banken begrænse tab og i mange tilfælde nå at redde kundernes penge.

  • Du kan godt overføre over 25.000 kroner til din samlever, men ikke til personer udenfor din husstand, fortæller Carsten Th. Pedersen og fortsætter, det vil kunne bremse store beløb som forsøges franarret vores kunder. Det kræver dog at kunderne kontakter banken og samarbejder med os. Skulle man som privatperson have brug for at overføre over 25.000 kroner, kan vedkommende skrive til sin rådgiver på Netbanken og få godkendt overførslen ad denne vej, slutter Carsten Th. Pedersen.

Banken og det offentlige vil aldrig bede om dit NemID eller kontooplysninger

Særligt ældre mennesker er blevet ringet op af personer, som har udgivet sig for at være fra politiet, det offentlige eller et pengeinstitut og fået franarret flere tusinde kroner. For at undgå dette, tilråder banken, at man ikke oplyser kortnumre, NemID-koder eller sms-godkender overførsler som vedkommende ikke selv har foretaget. En god huskeregel er, at banken eller myndigheder aldrig vil bede om disse oplysninger over mail eller telefon.

Disse nye initiativer omfatter kun privatkunder i banken. Erhvervskunder vil fortsat have samme muligheder, men de er også omfattet af et større eget ansvar.

 

Kontaktoplysninger: pfr@banken.gl Peter Fleischer Rex, Kommunikations- og marketingskonsulent


Tilbage
70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;