Gode råd til rejsen

GrønlandsBANKENs gode råd til rejsen

Der er rigtig mange ting, der kan stresse, når man er på vej på ferie. Derfor giver GrønlandsBANKEN dig her fem gode råd til, hvad du selv kan gøre, for at ferien bliver så fri for bekymringer som muligt.

1. Husk attesterne

Uanset hvor i verden, din rejse går hen, er det vigtigt, at du husker din bopælsattest. Ellers vil du blive opkrævet fuld betaling for eventuel lægebehandling og medicin, når du er i udlandet.

Du kan hente din bopæls-attest på dit lokale borgerservice- eller bygdekontor eller på www.sullissivik.gl. Her kan du også læse mere om sygehjælp uden for Grønland.

2. Husk rejseforsikringen

Er uheldet ude, mens du er på ferie, er det desuden godt at have rejseforsikringen på plads. Alt afhængigt af hvordan du har forsikret dig, kan du typisk både få privat lægehjælp, hjemtransport og kompensation for forsinket bagage og selvrisiko på en lejet bil.

Med Mastercard Guld får du i dag Grønlands billigste rejse-forsikring, for med til dette kreditkort hører der en lang række forsikringer, som både dækker private rejser og erhvervsrejser i op til 60 dage. Og rejsen behøver ikke være betalt med kortet, for at du er dækket. Ud over kortindehaver dækker forsikringerne på Mastercard Guld også en eventuelt medrejsende ægtefælle/samlever og børn under 21 år.

3. Tag et ekstra kreditkort med

Hvad gør du, hvis restauranten ikke tager imod Mastercard? Eller hvis hæveautomaten sluger dit VISA-kort? Er du på ferie i udlandet, kan der opstå mange situationer, hvor du får brug for at have mere end ét internationalt kreditkort med på lommen.

Tag en snak med din personlige rådgiver for at finde ud af, hvilke kort der dækker lige præcis dine behov.

4. Kontakt din rådgiver

I det hele taget er der god grund til at tage kontakt til din rådgiver, når du planlægger ferie. Det er for eksempel en rigtig god idé at varsle din rådgiver på forhånd, hvis du forventer, at du kommer til at lave atypiske hævninger eller betalinger, mens du er i udlandet. På den måde undgår du, at din rådgiver forveksler de atypiske kontobevægelser med svindel.

Husk derfor at pakke kontaktoplysningerne til din rådgiver med i kufferten, så du altid kan komme i kontakt med banken, hvis du får brug for hjælp. Husk også downloade Mobilbank – via denne app kan du nemlig lynhurtigt spærre dit kort, hvis du mister det.

5. Bestil valuta i god tid

Skal du til udlandet, har du måske brug for kontanter til at betale for avisen i lufthavnen eller taxaen på vej til hotellet. 

GrønlandsBANKEN anbefaler derfor, at du som et supplement til dine betalingskort også tager et mindre beløb i kontanter i det pågældende lands valuta. Vær opmærksom på, at det kun er muligt at veksle euro, canadiske dollars og amerikanske dollars i banken. Ønsker du at sikre dig, at den udenlandske valuta ligger klar til dig inden afrejse, bør du bestille den senest 14 dage før. Det kan du nemt gøre på www.banken.gl eller i din lokale filial.

6. Danske kontanter i udlandet

Da der er et stigende problem i flere lande med at få vekslet danske kontanter anbefales det, at veksle til udenlandske valutaer før afrejsen eller medbringe et betalingskort, der virker i udlandet.

» Ring eller skriv til din rådgiver

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;