Slut med negative renter for privatkunder
29. juli 2022

Slut med negative renter for privatkunder

Som følge af Danmarks Nationalbanks rentestigning har GrønlandsBanken besluttet at afskaffe negative renter på indlån for private.

Negativ rente har være på manges læber og er du en af de privatkunder, der har været frustreret over at skulle betale for at have penge i banken, så kan du glæde dig over, at det er slut nu. Den seneste rentestigning fra Nationalbanken betyder nemlig, at GrønlandsBANKEN ikke længere vil opkræve negativ rente for alle bankens privatkunder. Den negative rente har hidtil været på 0,75% for indlån over 100.000 kroner.

- Det er positivt, at vi nu bevæger os væk fra negative renter. Centralbankerne har gennem nogle år vendt op og ned på, hvad der er det normale. Der er stadig en mindre negativ rente i nationalbanken, men nu tager vi altså skridtet og afskaffer negative indlånsrenter for vores privatkunder, udtaler bankdirektør, Martin Kviesgaard.

Også billigere at være erhvervskunde

En positiv udvikling ses også på erhvervssiden, hvor den negative rente på indlån for erhvervskunder reduceres med 0,4%-point.

Ændringerne vil have virkning fra 1. september 2022.

Udlånsrenten stiger en smule

Udlånsrenten vil for både privat-og erhvervskunder stige med 0,5%-point.

Dog vil renten på bankens produkter, Illuga-lån og Miljølån forblive uændret.

Renteændringen på udlån vil for privatkunder have virkning fra 15. november 2022 og for erhvervskunder fra den 15. september. 


Tilbage
70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;