Iværksætteraften for kvinder: Iværksættere er til gavn for samfundet
19. december 2022

Hvad var formålet med iværksætteraften for kvinder?

”Baggrunden for arrangementer er overordnet set, at vi som bank gerne vil fungere som et kraftcenter for vækst i samfundet. Vi kan benytte vores unikke platform for kommunikation i samarbejde med hele økosystemet, og på den måde være med til at skabe værdi for erhvervslivet og dermed fremme den økonomiske og bæredygtige vækst i Grønland” siger Erhvervsrådgiver Anders Dessau fra GrønlandsBANKEN og fortsætter:

”Ønsket var også at skabe et netværk for dem der kom og der er oprettet en Facebook gruppe ´Kvindelig iværksætteri´ i forlængelse af aftenen.”

Hvorfor er iværksætteri vigtigt for samfundet?

”Iværksætteri og nystartede virksomheder er med til at skabe vækst, produktivitet og innovation. Det bliver forhåbentlig fremtidens virksomheder. Alle virksomheder har jo været små engang.”

Hvordan var interessen for arrangementet?

”Arrangementet var fuldt booket og der var flere på venteliste, hvilket bekræfter efterspørgslen og interessen for området. Der var god åben dialog og engagement ved arrangementet. Deltagerne motiverede hinanden og gav hinanden gode råd, input og erfaringer.”

Hvorfor kvindeligt iværksætteri?

”Kvindeligt iværksætteri er vigtigt af flere grunde. Det er ikke en konkurrence mellem mænd og kvinder eller andre minoriteter. Først og fremmest er det vigtigt med diversitet, fordi det skaber værdi over hele linjen. Jo mere forskellige vi er, jo mere innovation og succes vil vi opnå som samfund.

Kvinder tænker ofte anderledes og motiveres anderledes end mænd. De har måske andre værdier og interesser. Som det er i dag, er kvinder underrepræsenteret ift. iværksætteri. I dag er ca. 1/3 iværksætter kvinder og cirka 1/6 hvis vi medregner fiskeri og fanger erhvervet.”

Hvordan oplever du at kvinderne kan være anderledes end mændene i iværksætterrollen?

”Jeg oplever at kvinder er: godt forberedt, detaljeorienteret og på forkant med tingene. Derudover er realistiske ift. forretningen og udarbejdelsen af budgetter og generelt mindre risikovillige. Alt dette er super vigtige ting som iværksætter og virksomhedsejer. Derfor vil vi også rigtig gerne have flere kvindelige iværksættere.”

Hvad er efter din oplevelse grunden til at der er færre kvindelige iværksættere?

”Nogle af de udfordringer jeg hører er, hvorfor der er færre kvinder inden for iværksætteri, er bl.a. at kvinder ofte har en større tvivl og usikkerhed på egne evner. Derudover er kvinder også ofte mere tryghedssøgende, hvilket er en udfordring sammenlignet med et lønmodtagerjob. Iværksætteri er forbundet med mere usikkerhed, men kan minimeres jo bedre forberedelse osv. man gør sig. Evt. starte op som et hobbyprojekt, ved siden af sit lønmodtagerjob” slutter Anders Dessau.

 

Billeder fra aftenen kan ses på bankens sociale medier, Facebook og Instagram.


Tilbage
70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;