Ny fernisering i GrønlandsBANKEN
25. januar 2017

Den erfarne kunstner, Buuti Pedersen holder fernisering i GrønlandsBANKEN (Nuuk) den 2.februar fra kl. 16.30-18.00. Udstillingen berører samspillet mellem den grønlandske og danske natur. En naturalistisk tilgang til kunsten som Buuti selv beskriver således:

”Min inspiration til mine malerier finder jeg både i den grønlandske og danske natur. Jeg er stor tilhænger af den synergi, der skabes ved at kombinere forskellige landskaber.”

Selvom Buutis kunstneriske udtryk har variationer, er det den naturalistiske tankegang, der går igen. Noget der har gennemsyret hendes kunst, siden hun startede tilbage i 1986.

”Jeg er fra Sydgrønland, og det var naturen i og omkring Qaqortoq, der startede min kunstneriske interesse. Siden er den blevet udviklet yderliggere ved, at jeg i 2014 flyttede til Danmark, hvorefter mine værker udviklede sig til også at indeholde dansk natur. Sådan opstod synergien mellem det danske og grønlandske.” 

Buutis kunstneriske CV tæller blandt andet uddannelse fra skolen for Brugskunst i København (1982-86) og medlemskab af kunstnersammenslutningen KIMIK. Derudover har hun haft mere end 13 separatudstillinger.

Buuti bor i dag med familien delvist i Danmark og Sydgrønland.


Tilbage
70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;