GrønlandsBANKEN har målbart taget stilling til fordel for sundhed
26. april 2016

En time og 11 minutter. Så meget mindre sidder os 317 kontorfolk, der deltog i Take a Stand-projektet, ned om dagen.

Sådan lyder bare ét af de resultater, der netop er blevet publiceret på Statens Institut for Folkesundheds hjemmeside og i det højtestimerede tidsskrift International Journal of Epidemiology.

Take a Stand-indsatsen førte også andre gevinster med sig for os, der medvirkede. Forskerne har nemlig målt, at vi samlet set gik flere skridt i løbet af dagen efter projektet, og at vores fedtprocent i gennemsnit blev reduceret med 0,6 procent, mens den fedtfri masse blev øget med 0,8 kilo.

Ud over GrønlandsBANKEN deltog Fredensborg Kommune, Aalborg Kommune og Slagelse Kommune i Take a Stand, der indtil videre er det største forskningsforsøg af sin art i verden.

Fakta om ”Take a Stand”

  • Forskningsprojektet Take a Stand handlede om at gribe ind over for stillesiddende arbejdsvaner.

  • GrønlandsBANKENs medarbejdere på hovedkontoret i Nuuk har været med i projektet som forsøgskaniner. Det vil blandt andet sige, at vi i løbet af foråret 2014 havde målere på lårene, der afslørede, hvor meget vi sad ned og stod op i løbet af dagen.

  • Flere af GrønlandsBANKENs medarbejdere oplevede, at deres fedtprocent og taljemål gik ned, samtidig med, at deres ståtid på arbejdspladsen steg radikalt.

  • Rigtig mange af GrønlandsBANKENs medarbejdere holder stadig fast i de gode vaner fra Take a Stand-projektet. Derfor kan du fortsat møde os i banken ved hævede skriveborde og til stående.

  • Enkelte medarbejdere i banken står stadig op og arbejder op imod 6 timer dagligt.

Tilbage

» Læs mere om Take a Stand på Statens Institut for Folkesundheds hjemmeside

» GrønlandsBANKEN tager stilling til fordel for sundhed

» Flere nyheder fra GrønlandsBANKEN

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;