Ekstra håndsrækning til innovative iværksættere
10. juni 2016

GrønlandsBANKENs Erhvervsfond har afsat en startpulje på 2 millioner dedikeret til mindre iværksætter-projekter, der kan skabe økonomisk vækst og arbejdspladser i Grønland.

Den ekstra håndsrækning kommer i form af ansvarlige lån til iværksættere, der har vist deres potentiale til at tage deres virksomhedsdrift til et nyt niveau, men har brug for en kapitalindsprøjtning.

- Vi hører jævnligt fra Erhvervsrådene, at den her type kapital mangler i Grønland, og her kan Erhvervsfonden komme med noget nyt, vurderer formanden for GrønlandsBANKENs Erhvervsfond Kristian Lennert. Han fortsætter:

- Vi håber, at den pulje, der nu er afsat til innovative iværksættere, kan være med til at modne nogle kreative projekter og bidrage til, at der skabes vækst og nye arbejdspladser i Grønland. Og viser behovet sig at være større, så finder vi yderligere midler til formålet, siger Kristian Lennert.

 Erhvervsråd hilser ansvarlige lån velkommen

Det er GrønlandsBANKENs Erhvervsfond, der administrerer og udbetaler de nye ansvarlige lån, men potentielle lånemodtagere skal ansøge via de lokale erhvervsråd. Her bliver det nye initiativ hilst mere end velkomment:

- De ansvarlige lån er lige det, vi har manglet. Mange af de iværksættere, vi har kontakt til, udtømmer deres egne midler og finansieringsmuligheder i arbejdet med at gøre deres produkt modent til traditionel finansiering. Men her kommer lige netop den ekstra mulighed for hjælp, som de har brug for, siger Ulla Lynge, direktør for Sermersooq Business Council.

Læs mere om GrønlandsBANKENs Erhvervsfond og mulighederne for at ansøge om et ansvarligt lån på www.banken.gl.

Fakta

  • Det ansvarlige lån kan udgøre mellem 100.000 kroner og 250.000 kroner og har en løbetid på op til 6 år.

  • For at få et ansvarligt lån skal iværksætteren leve op til det lokale erhvervsråds standarder og retningslinjer, for eksempel overholde gældende lovgivning, være registreret med GER-/CVR-nummer og dokumentere, at der er tegnet relevante forsikringer.

  • For at få et ansvarligt lån skal iværksætterens produkt desuden være kendetegnet ved at være innovativt, kreativt, bæredygtigt, importbegrænsende og/eller eksport-egnet.

  • Ansvarlige lån er mere risikovillige end for eksempel banklån. Der stilles ikke de samme krav til egenkapital og sikkerhedsstillelse, og et ansvarligt lån træder tilbage i forhold til de almindelige kreditorer, som vil blive tilgodeset først, hvis låntager skulle komme i økonomiske vanskeligheder. Dermed bliver det ansvarlige lån en mellemting mellem almindelig gæld og egenkapital.

  • Hvis iværksætteren ønsker det, kan GrønlandsBANKENs Erhvervsfonds ansvarlige lån efter tre år konverteres til egentlig selskabskapital. På den måde slipper låntager for at betale renter og afdrag.

Tilbage

Yderligere oplysninger
- Kristian Lennert, bestyrelsesformand i GrønlandsBANKENs Erhvervsfond, tlf. 34 37 06, e-mail: erhvervsfonden@banken.gl
- Direktør Ulla Lynge, Sermersooq Business Council, tlf. 34 10 84, e-mail: ulla@business.gl

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;