Læge/Sygehus

Al offentlig læge- og tandlægehjælp er gratis i Grønland. Det gælder også receptpligtig medicin. Der er ingen praktiserende læger i Grønland, så du kan ikke få lægebesøg i hjemmet. I stedet konsulterer man lægeklinikken på det lokale sygehus.

Sundhedsvæsenet fungerer godt, og ved større, alvorlige sygdomme er det muligt at blive overført til Danmark for behandling. Bemærk, at har du folkeregisteradresse i Grønland, mister du samtidig retten til at blive behandlet i det danske sundhedssystem. Det er derfor op til lægerne at vurdere, om du skal overføres til Danmark, hvis du skal behandles for en alvorlig sygdom. Det er muligt at tegne en sundhedsforsikring, som giver dig mulighed for behandling på et privathospital. Er du ansat i GrønlandsBANKEN, er en sundhedsforsikring en del af overenskomsten.

Skal du på ferie i Danmark, vil du hos kommunen kunne få udstedt en bopælsattest, som fungerer som dit sygesikringsbevis i Danmark. Skal du på ferie uden for Danmark anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring.

Der er fem kommuner i Grønland:

» Kommune Kujalleq (Qaqortoq)
» Kommuneqarfik Sermersooq (Nuuk)
» Qeqqata Kommunia (Sisimiut & Maniitsoq)
» Kommune Qeqertalik (Aasiaat)
» Avannaata Kommunia (Ilulissat)

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;